Az ideális sampon

A haj az embernek egy olyan része, amelyik szinte mindig látszik, ezért is olyan érzékenyek a legtöbben a frizurájukra. Az egészséges fejbőr és haj ápolásához feltétlenül fontos az ideális sampon kiválasztása. Ami az egyik embernek a tuti befutó, az másnál furcsa jelenségeket produkálhat.

Ez azért lehetséges, mert a bőr is olyan egyedi módon működik, mint a test többi része. A haj kezeléséhez pedig tudnia kell, hogy milyen a bőre. Ha zsírosodásra hajlamos, akkor olyan sampon szükséges, amelyik képes szárítani a fejbőrt, így megakadályozza, hogy a mosás után néhány órával már lapult, zsíros legyen újra. Egy ilyen sampon egy átlagos fejen akár korpásodást is okozhat, hiszen túlzottan kiszáríthatja. Ha a fejbőrének megfelelő típust megtalálta, akkor próbáljon meg a hajtípusára is koncentrálni. Találhat termékeket hosszú, vékony, töredezett, festett, göndör vagy vastag szálú hajra egyaránt.

Ugyanakkor az sem mellékes, hogy a gyártó a sampon összeállításához milyen vegyi anyagokat használ. Próbáljon meg minél természetesebb összetevőkkel rendelkező sampont választani.