csepegtető öntözés
Csepegtető öntözés

A csapadékos és viszonylag hűvös tavaszi szezon után gyakran bedurran a nyár, amikor magasba szökik a hőmérséklet és sokszor heteken keresztül nem esik eső. Ilyenkor is gondolnunk kell a növények igényeinek a kielégítésére, ezért tervezzük meg időben a csepegtető öntözés pontos módját! A rendszer kiépítése általában szezonális. Ez az egynyári kultúrából adódik, ami a kertészetben egy megszokott metódus.

A palánták helye évente cserélődnek, semmi sem oda kerül, ahol előzőleg volt. Ennek megfelelően, a csepegtető öntözés elemei is átszervezésre kell kerüljenek. Ez a módszer nagyon hatékony és víztakarékos. Kifejezetten csak oda és annyi nedvességet juttat, ahol és amennyire ott szükség van. Ez jó a talajnak, a növénynek és persze nekünk.

Ami a megfelelő alapanyagokat illeti, azokat könnyedén megtaláljuk a kertesontozes.hu weboldalon. Csövek, idomok, leszúrók, nyomáscsökkentők, csepegtető fejek, csatlakozók széles választéka áll rendelkezésünkre. A csepegtető öntözés révén elérhetjük, hogy garantáltan ne szenvedjen nedvességből hiányt a növény, ezzel bebiztosítva a jó terméshozamot.