A márkásabb órák gyártói, a minőségi szerkezet mellett, különös gonddal ügyelnek a márka egyedi kinézetére. Nincs ez másként a Fossil órák esetében sem. A laikusoknak nehéz megkülönböztetni a különböző gyártók modelljeit, de akik egy kicsit is többet foglalkozik a témával, azok azonnal meg tudják mondani, hogy kinek milyen óra van a kezén. Hát még azok, akik tervezik!

A Fossil órák egyik jellemzője, hogy az óra üveglapja edzett kristályüvegből készül, ami ütés- és karcálló. Nemcsak a belső szerkezet a lényeges, hanem az is, hogy az üveglap minél hosszabb ideig sértetlen maradjon, hiszen ez is fontos használhatósági paraméter.

Akaratlanul is a nap folyamán az ember hozzáütheti valamihez az óráját és ezt hivatott megvédeni az edzett üveg. Az ennél jóval olcsóbb műanyag fedőlapok kezdetben jól mutatnak, de sajnos gyorsan karcosak és mattá válnak. A Fossil órák női és férfi modellekben is készülnek, valamint okosóra változatban. Némelyik modellt karkötővel árusítják, hiszen a cég divatékszerek gyártásával is foglalkozik.