lábbal hajtós bicikli
Lábbal hajtós bicikli

A baba már biztosan áll a lábán és futni is megtanult? Kerékpárra szeretné ültetni, de egyelőre még nem találta meg a kívánt modellt? Tudjuk, mi a megoldás! A lábbal hajtós bicikli pedál nélküli kivitelben készül. A gyermek ráülhet és a lábával ellökve magát a földtől halad előre. Miért hasznos a futóbringa? Először is gyermek egészséges fejlődése miatt. Ezek a kerékpárok segítenek megerősíteni a láb izmait és egyensúlyérzéket kialakítani a gyermekben.

Mikor és miként érdemes először megismertetni a kicsivel a lábbal hajtós biciklit? Ennek az ideje az egyéni jellemzőktől függ, de a legkisebb kerékátmérőjű modellek általában a 1,5 évnél idősebb gyermekeknek készülnek.

Tegyük a futóbicajt a baba lábai közé és próbáljuk meg megmagyarázni neki, hogy inkább a lábain álljon a kezét a kormányon tartva, mint ráüljön az ülésre. Ezután vegyük rá, hogy mozgassa a lábait. Ezt először mindenképpen otthoni és megszokott környezetben kell kipróbálni. A gyermekek általában elég gyorsan megtanulnak a lábbal hajtós biciklivel közlekedni.