Használt számítógép

Manapság az informatika olyan ütemben fejlődik, hogy 2-3 éves gépek már erősem elavultnak számítanak. Ha a gép már nagyon lassú, sokat akadozik, akkor elképzelhető, hogy le kell cserélni. Ilyenkor érdemes elgondolkozni a használt számítógép vásárlásán. Azt mindenképp fontos tudni, hogy ez nagy kockázattal jár, így csak megbízható helyről szabad használt számítógépet venni.

Ma már sok cég foglalkozik azzal, hogy felújít és újra értékesíti a régieket. Természetesen jóval kedvezőbb áron juthat így hozzá, mintha újonnan venné meg. A használt számítógép nem jelenti azt, hogy elavult. Ez manapság modern hardvert jelent, de nem új alkatrészekből van összeállítva.

Viszont attól, hogy a processzor futott már néhány hónapot, még remekül használható évekig, ugyanakkor sokkal olcsóbban lehet hozzájutni ebben a formában. Ha belegondol abba, hogy egy teljesen új akár 6-8 évig is képes kiszolgálni a tulajdonosát, akkor belátható, hogy az alig használt számítógép is képes ugyanerre, csak jóval alacsonyabb áron.