légtisztító berendezés
Légtisztító berendezés

Könnyező szemek dörzsölése, folyamatos orrfolyás és tüsszögés. Ezek mind az allergia egyértelmű jelei, aminek tünetei gyógyszertárban kapható készítményekkel enyhíthetőek, azonban a felületi kezelések helyett, érdemes egy légtisztító berendezés üzembe helyezésén elgondolkodni, így az otthonában, az irodájában vagy az autójában is allergénektől mentes környezetet biztosíthat.

Az állatszőrt, a gombák spóráit és a levegőben keringő káros anyagokat a szűrő biztonsággal gyűjti be, azonban egy légtisztító berendezés HEPA szűrővel felszerelve nagyobb biztonságot adhat. Használat előtt javasolt a teljes terület alapos kitakarítása, valamint a működést érdemes abban a helyiségben kezdeni, ahol a legtöbb időt tölti, ezért vásárlás előtt ennek alapján a teljesítményt is figyelembe kell venni.

A légtisztító berendezés csak zárt térben nyújt valódi hasznot, azonban ha az előírtaknak megfelelően tisztítja a helyiségek levegőjét és a szabadtéri tevékenységeit a legkevésbé irritáló órákban végzi, egyszerűbben átvészelheti a problémás időszakot.