Dryvit
Dryvit

A régi épületek energiaigénye igen magasnak számít és ez elsősorban a hőszigetelés hiányából fakad. Viszont manapság már nagyszerű rendszerek léteznek a minőségi hőszigetelés kialakításához.

Épülettől függően, akár 30-70%-al csökkenhet az ingatlan energiaigénye. De mit jelent a Dryvit kifejezés, amikor a hőszigetelés kerül szóba? Az addig nagyszerű, hogy a lakás nem hűl ki olyan gyorsan, mert a falak jól tartják a meleget, de azzal is számolni kell, hogy a nedvesség se rekedjen meg a falakban.

Hogyha ezt a dolgot figyelmen kívül hagyjuk, akkor idővel a falak elkezdhetnek repedezni, a festék felpuffad, majd lepereg, nem beszélve a penészfoltok kialakulásáról, a szellőzés teljes hiánya miatt.

De ha a homlokzatkezelés során alkalmazásra került a Dryvit rendszer, akkor elmondhatjuk, hogy két legyet ütöttünk egy csapásra. Nemcsak az épület igényét sikerült drasztikusan csökkentenünk, hanem ezzel egyidejűleg a falak megfelelő szellőzéséről is gondoskodtunk. A Dryvit kiemelkedő hatékonysággal lép fel a pára és a nedvesség ellen.