kerítéslazúr
Kerítéslazúr

A természetben található sok olyan kivételes alapanyag, aminek a felhasználásával hihetetlenül tartós és szép eredményt érhetünk el. A régi építészeti módokat gyakran az határozta meg, hogy milyen összetevőből volt sok a környéken. Magyarország területén ezért főként a fa dominált, amit még ma is örömmel alkalmaznak. Ha mi is ebben gondolkodunk, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kerítéslazúr használatát.

Miért van erre szükség? Főként a tartósság biztosítása érdekében. Egy élő növény több 100 évig is minden gond nélkül fejlődik és gyarapszik, de a kivágott és feldolgozott összetevő már nem. A kerítéslazúr vagy más hasonló készítmény hiányában a lebomlási folyamat megkezdődik és igen gyorsan a végére ér.

A nedvesség, erős sugárzás, bizonyos élőlények mind örömmel dolgozzák fel a holt szerves anyagot, hogy a megszokott körforgás megmaradjon. A kerítéslazúr bevetése megálljt parancsol a folyamatnak és elvégzi azt a tartósítást, amire nekünk szükségünk van. Ne spóroljunk vele, hanem vigyük fel kellő mennyiségben!