A kistestű kutyusoknak van varázsuk, elbűvölőek tudnak lenni, ha valaki közel engedi magához őket. Szerencsére, ma már megtalálható minden információ a máltai selyemszőrű kutyáról a könyvekben, szaklapokban, de akár az interneten is. Amennyiben úgy érzi, hogy hiányosak az ismeretei, esetleg konkrét kérdése van erről a kutyafajtáról, nem kell elkeserednie.

Néha úgy tűnik, minden információ a máltai selyemszőrű kutyáról izgalmasan hangzik, de el kell mondani, azért van néhány kevésbé kellemes tulajdonsága is, noha nem sok. Például a féltékenység, ami abból ered, hogy szereti, ha ő van a középpontban és kényeztetik az idő nagy részében. Ha ez a kényeztetés megszokottá válik, majd hirtelen hiányát érzi a kutyus, ingerültté, támadóvá válik, főként a gyermekekkel, egyéb állatokkal kapcsolatban.

Ez mondhatni az összes hibája, ezen túlmenően egy sor remek jellemzője van. Minden információ a máltai selyemszőrű kutyáról megtalálható a világhálón, ezért érdemes átrágnia magát a potenciális tulajdonosnak a részleteken. Külön említést érdemel a tény, hogy relatíve hosszú szőre ellenére hipoallergénnek mondják, vagyis nem okoz allergiás tüneteket a szőr.

A kutyus megkülönböztető jegye alapvetően a szőre, annak mérete és selymes mivolta, ahogyan a nevéből is kitűnik. Fantasztikus látvány, amikor ez az érdekes állat fut, hiszen olyan, mintha lebegne a talaj felett. Ha még ez az ismeretdömping is kevésnek tűnik, jó hír, hogy minden információ a máltai selyemszőrű kutyáról megtalálható a kutyazona.hu weboldalon.