Pannonhalmi pálinka

A minőségi pálinkafőzés titka, hogy csak válogatott alapanyagokat szabad felhasználni az előállítás során. A Pannonhalmi pálinka készítéséhez kizárólag itthon termelt, jó minőségű gyümölcsöket és kristálytiszta forrásvizet használnak, így lesz az ital egyedülállóan ízletes és jellegzetes.

A gyümölcspárlatokat a hagyományos eljárás során készítik. Kizárólag kisüsti lepárlással főzik a nedűt és a megfelelő módon tárolják, ahogy már elődeink is tették több száz évvel ezelőtt.

A Pannonhalmi pálinka bátran tekinthető hagyományosnak is, hiszen semmit nem változtattak az előállítás módján már több évszázada. Az egészséges érett gyümölcsökből kiváló párlat készíthető. A kisüsti mellett, ágyas pálinkát is készítenek.

Az eljárás során, az ital sokkal gyümölcsösebb és lágyabb lesz. Az érlelés során csak olyan gyümölcsöt szabad használni, amilyet a főzéshez is használtak, így az ízek nem keverednek. A Pannonhalmi pálinka tökéletes vendégváró ital lehet bármilyen családi rendezvényen, hiszen első osztályú gyümölcspárlatnak számít.