Lakáshitel felvételek alakulása

A saját otthonteremtés sokaknál már a húszas évek elején aktuálissá válik. Mások szülői segítség hiányában akár még a harmincas éveikben is albérletben élnek és így nehézkessé válik számukra a hitelfelvétel. Tény ugyanis, hogy a család támogatása nélkül sokan csak a hitelintézetek ajánlatainak kihasználásával tudják előteremteni a szükséges vételárat. A bankok számos lehetőséget kínálnak, és így mindenki megtalálhatja azt a hitelterméket, mely életkorának, anyagi helyzetének és az önerőnek is megfelel. Mivel a hitelfelvétel rendkívül felelősségteljes döntés, ezért megéri alaposan átgondolni, milyen termék mellett döntsünk. De mégis hogyan lehetséges ez akkor, ha nem mozgunk otthonosan a pénzügyek területén?

Ma már nem számít luxusnak az, ha pénzügyi tanácsadó segítségét kérjük életünk e fontos döntésekor. Fontos, hogy mindenképpen független szakértőt válasszunk, hiszen csak így lehetünk biztosan abban, valóban saját érdekeinket tartja majd szem előtt, és nem a hiteltermék értékesítése a legfontosabb számára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind többen választják a tanácsadók nyújtotta lehetőségeket. A http://lakashitel.konnyuhitel.hu/tanácsadóihoz is sokkal többen fordultak, mint 2015-ben. A tavalyi év tükrében tehát elmondható, hogy a hitelfelvételi kedv fellendülésével egyidejűleg a felelősségteljesség is mind nagyobb szerephez jut. A piaci szereplők szeretnének minél többet megtudni az egyes ajánlatokról, az igénybe vehető kedvezményekről, vagy az olyan megtakarítási formákról, mint például a lakástakarék.

Bár mind többen látják, hogy a pénzügyi döntések mekkora előrelátást követelnek meg, de még mindig érdemes hangsúlyozni a körültekintés fontosságát. Lakásvásárlás során mérjük fel előre anyagi lehetőségeinket. Tervezzünk, lássuk tisztán, milyenek munkakörülményeink és mennyire biztos jövedelemmel rendelkezünk. Akár a hitelcsapda jelentette mélyrepülést is elkerülhetjük azzal, ha saját lehetőségeinket nem értékeljük túl, és olyan értékben gondolkodunk a vásárlás kapcsán, mely finanszírozható a hitelek szintjén is. Még mindig egyszerűbb és biztonságosabb a későbbiekben lecserélni a lakást, mint már a kezdetekkor olyan törlesztőt bevállalni, amely csak nagy nehézségek árán fizethető hónapról hónapra. Pénzügyi tanácsadó segítségével személyes konzultáció keretein belül választható ki a megfelelő hiteltermék, mely minden szempontból ideális lesz évek múltán is.