Az egyenletes felületek kialakítása nagy odafigyelést igényel. A munkamenet során nem szabad szemet hunyni a csiszolás felett, mert ez a későbbiekben nehézségeket okozhat, amikor eljön a festés vagy a burkolás ideje, ráadásul a végeredményen is meg fog mutatkozni a hanyagság.

Építkezés vagy felújítás alkalmával a falfelületek szigetelésére minden esetben szükség van. A kikevert anyagok felkerülnek a falra, amiket el kell egyengetni. Még azok sem képesek tökéletesen egyenletes felületet kialakítani, akik már több éve vannak a szakmában.

A száradás után következhet a csiszolás, ami valljuk be, nem valami kellemes része a munkálatoknak, mivel rengeteg porral jár, viszont ezzel eltűnnek a legapróbb egyenetlenségek is a falon, plafonon.

A csiszolást kézzel el lehet végezni, de a keziszerszamshop.hu kínálatából speciális csiszológépeket is be lehet szerezni, amelyekkel felgyorsítható a munka, így kevesebb energia befektetésére van szükség. A csiszolás más felületek kezelése érdekében is lényeges, például a bútorkészítés alkalmával.