A kisgyermekes családok általában szeretnék hamar megtanítani a legújabb jövevényeket sportolni. A 16-os gyerek bicikli jó választás lehet számunkra, mert a segítségével megszokják az egyensúlyozást. Már 3 éves kortól be lehet szerezni és akár 6 éves korig használható.

Fontos, hogy mindig minőségi kerékpárt vásároljunk, hiszen a gyermekeknek a biztonságát kell szem előtt tartani. Figyeljük a márkákat és olyat válasszunk, amire jó visszajelzések vannak és akár több ismerősünk is ajánlja!

Az első hetekben használhatunk pótkereket, így a gyermek nem fog a kanyarokban sem elesni. A pótkerekek úgy vannak kitalálva, hogy később emelni lehessen a magasságukon, amikor pedig a kicsik biztonságosan haladnak, akkor levehetjük.

A kontrafékes kivitelezés segít, hogy gyorsabban megtanulják a biztonságos kerékpározás menetét. A 16-os gyerek bicikli fiúknak és lányoknak egyaránt a kedvence lehet, hiszen több szín közül választhatnak. Árúk szerint nagyjából 30.000 Forinttól beszerezhetőek, de a jó minőség miatt örökölhető.