fog implantátum
Fog implantátum

A fogászatban előforduló beültetési eljárásokat helyi érzéstelenítéssel hajtják végre, így közben a beteg nem érez semmilyen fájdalmat. A fog ​​implantátum segítségével helyreállítható a fogazat funkcionalitása és a mosoly esztétikája, még teljes elvesztés esetén is. A módszer szempontjából csak a csontszövetek állapota fontos.

A két részből álló beültetett egység felszerelésének művelete a következőképpen történik: a beavatkozás tervezett helyén bemetszést ejtenek, és az állkapocs csontjába egy meghatározott hosszúságú és méretű lyukat fúrnak. Ezután a fog implantátumot becsavarják a kész horonyba. Amint ez megtörtént, az ínyt összevarrják, és a felső állkapocs esetében 3-6 hónapon, míg az alsó állkapocsnál 2-3 hónapon belül a pótlás beépül az új közegbe.

A varratokat 12-14 napon belül eltávolítják. A beültetés időszakát követően, amikor a csavar már megfelelően összeolvadt az állkapocs csontjával, újra bemetszést ejtenek és a véglegesen rögzítik a fog implantátumot, majd néhány hét múlva felhelyezik a koronát.