csapatépítés
Hatékony csapatépítés

A munkahelyi problémák megoldásának, és a kollégák összekovácsolásának egyik formája, egy olyan tréning, ahol a csapat minden egyes tagjának fontos szerep jut a közös feladat megoldásában. A csapatépítés pontosan erről szól, hogy adott szituációban, hogyan tud együtt működni a kollektíva és megoldani a feladatot.

Célja tehát, hogy javítsa és hatékonyabbá tegye a csapatot. Egy-egy ilyen tréning során felszínre kerülnek a munkatársak közötti ellentétek, problémák forrásai, és ezek megoldásával a hatékonyság is növelhető. Ez a fajta csapatépítés az egyik legszélesebb körben használt módszer. Tanulmányok támasztják alá, hogy azok a munkahelyi közösségek, akik részt vettek már ilyen csapatépítő tréningen, sokkal összetartóbbak.

Fontos, hogy a csapat minden tagja jelen legyen, és a vezetőknek is ott kell lenniük, hiszen az ő irányításukkal lehet ezeket a csapatokat összetartani. A csapatépítésnek a fő feladata és lényege, a célok összehangolása, a hatékony munkakapcsolatok építése, a csapaton belüli problémák megoldása. Fontos, hogy fenntartás nélkül beszéljünk a munkatársainkkal így könnyebben juthatunk közös nevezőre.