Alumínium radiátor
Alumínium radiátor

A 21. században járva, megannyi életterületen hosszú fejlesztési folyamaton vagyunk túl, így számos lehetőség közül választhatunk, ha modernizálnánk az otthonunkat vagy éppen egy új lakást, házat keltenénk életre.

A fűtés kapcsán a régi, nehéz öntött vas megoldások helyett, ma már inkább az alumínium radiátor beszerelése javasolt. Egy földszinti lakásnál sem mindegy az egyes épületgépészeti megoldások tömege, de amikor több emelet magasban kell gondolkodni, ott válik igazán jelentőssé, hogy hány kilógrammnyi berendezést kell mozgatni.

Ez az egyik célszerűségi ok, amiért a régi megoldások helyett újban érdemes gondolkodni, a másik pedig az esztétikum. Anno nem volt annyira fontos például egy radiátor megjelenése, sokkal inkább koncentráltak a funkcionalitásra.

Mára nagyot fordult a világ, az élet minden területén előtérbe került a design. Az alumínium radiátor sokkal jobban illik a modern, olykor igencsak letisztult otthonokba, mint a régi, szocreál hangulatú öntött vas társa, ami bár jó, de idejétmúlt megoldás.