Autómentés éjjel-nappal
Autómentés éjjel-nappal

Városokban és vidéki településeken, ahol alacsonyabb sebességgel haladnak az autók, nagyobb biztonsággal lehet haladni, nem úgy, mint például az autópályákon, vagy esetleg a veszélyes hegyi utakon.

Baleset vagy meghibásodás bárhol történhet, éppen ezért az autómentés mindenhol igényelhető. Mivel a mozgásra képtelen autókat nem lehet az úton hagyni, így valamilyen módon azokat el kell szállítani, ezért az autómentést valamilyen módon meg kell oldani.

Lehetséges, hogy csak egy nem várt gumidefekt okozta a problémát, esetleg kifogyott a benzin, hűtőfolyadék. Ezekben az esetekben, a sofőr is képes megoldani a gondot. Első lépésben, az út szélére kell tolni a járműt, majd pedig jelezni kell, hogy problémával küszködik.

A gumicserét vagy egyéb ilyen kisebb feladatot bárki el tud végezni, akkor is, ha még nem próbálta. Nagyobb problémánál csak az autómentés jelenthet megoldást. Természetesen ez mind pénzbe kerül, viszont az autómentők szakszerűen járnak el minden esetben, ezért nem kell félni, hogy az autót még jobban megrongálnák.