A vörösborok zamatosak
A vörösborok zamatosak

Ahhoz, hogy minőségi és ízletes italt tudjunk készíteni, szükséges a megfelelő alapanyag. A Kárpát-medence olyan csodálatos adottságokkal rendelkezik, hogy az itt termesztett szőlők kiválóak a vörösborok készítésére. Minek is köszönhetőek ezek a jó adottságok?

El sem hinnénk, hogy Magyarországon és a szomszédos Erdély vidékein olyan nagy az élőlények sűrűsége, hogy az kismértékben vetekszik az őserdőével. Ez csak annak köszönhető, hogy a folyamatos erózió hatására, a Kárpátokról lehordott sok ásványi anyagban gazdag törmelék felhalmozódott és igazán kövér talajt hozott létre, ami aztán mindenfelé jó termést ad.

Lépten-nyomon belebotolhatunk valamilyen gyógynövénybe és azt fel is használhatnánk, ha ismernénk őket és hatásaikat. A tápanyagokban dús talajok azok, amelyeknek köszönhető végső soron az ízletes vörösborok sokasága, azáltal, hogy bőséges termést adnak a szőlőknek. Hála a remek adottságoknak, vannak bizonyos fajták, amelyek még nagyobb hozamot érnek el nálunk, mint eredeti élőhelyükön.