A finn szauna az egészség forrása
A finn szauna az egészség forrása

A finneket sok ok miatt szerethetjük és szeretjük is mi, magyarok. A vélt vagy valós rokonságon túl, ez a szimpatikus északi nép számos olyan dolgot adott az emberiségnek, amire büszkék lehetnek, mi pedig hálásak.

A finn szauna, a minőségi vodka, a lappföldi Mikulás vagy a kiváló fűrészáruk, mind a finnek ügyességét, szakértelmét, kultúráját dicsérik. Ezek közül a finn szauna az, amelyik a legtöbb embert rabul ejtette a világon, talán nem véletlenül, hiszen az egészség és a jó közérzet mindenkinek egyaránt fontos.

Márpedig a finn szauna mindezeket elősegíti jelentős mértékben, ráadásul változatos módon. A vérnyomástól kezdve, a bőr állapotán át, az általános méregtelenítés, a finn szauna számtalan dologra jó, még felsorolni is hosszú lenne az egészségügyi áldásait.

Ezek mellett persze egy jó szórakozás is, főleg ha társaságban, családi vagy baráti közösségben alkalmazzuk. Ugyanakkor az elvonulás, a magunkba fordulás, a gondolatok rendezésének is kiváló eszköze, amennyiben egyedül ülünk be a kabinba.