belc3A kutya falánk állat. Ha tetszés szerint etetik, akkor elhízik. Ennek az a viselkedés lélektani magyarázata, hogy a kutya őseinek táplálékfelvételét felváltva irányította az élelembőség és az éhezés, olykor pedig az éhínség. Ennek nyomai manapság is fellelhetőek a háziasított kutyában. Legyünk óvatosak, és ha látjuk a jeleket, a „light” megnevezésű szárazeledelek szolgálják a súlyproblémával küzdő kutyák táplálását, mint például az Eukanuba súlykontrolláló eledelei.

Ha minőségtelen, olcsó, nagy mennyiségű, mesterséges ízfokozókkal dúsított eledelt adunk a kutyánknak, az egészet felfalja, viszont a tápértéke a nullához közelít. A pacsizoo webáruházban ingyenes házhozszállítással és olcsón juthatunk hozzá a fent említett Eukanuba tápokhoz és Eukanuba gyógytápokhoz a kutya igényeinek megfelelően. Sajnos a rosszul értelmezett állatszeretet egyebek között a táplálásban is megnyilvánul.

Az állatorvosok a kutya betegségeinek okaként gyakran állapítják meg a kutya helytelen etetését. Figyeljünk a szárazeledelek összetételére, mert az olcsóság sokba kerülhet! Jellemző klinikai tapasztalat, hogy sok kutyát kezelnek túltápláltság és alig-alig néhányat rosszul tápláltság miatt.

Az olcsó, magas szénhidrát tartalmú eledelek sok bajt okoznak, ezért egy Eukanuba szintű minőség életet menthet! A helytelenül táplált, kövér kutyák gyakran küzdenek légzési zavarokkal, de túltápláltságuk különböző bőrbetegségeknek és anyagcsere-zavaroknak, valamint néhány szív-, máj- és vesebetegség okozója is lehet. Az Eukanuba állatorvosi gyógytáp sorozata az Eukanuba gyógykonzervekkel kiegészítve már kialakult egészségügyi probléma esetén is hatékony segítséget nyújtanak.