Izomhúzódás kezelése
Izomhúzódás kezelése

Amennyiben Ön is nehéz fizikai munkát végez vagy sportolni kezdett, nagyon oda kell figyelnie, hogy a szükséges bemelegítő gyakorlatokat elvégezze, nehogy valamelyik izom meghúzódjon és nagy fájdalmat kelljen elviselnie, éreznie. De ha mégis bekövetkezett a baj, az izomhúzódás kezelése során, a legfontosabb lépés az izom további sérülésének megelőzése kell legyen. Minél hamarabb elkezdi a tünetek kezelését, annál gyorsabb lesz a teljes felépülés is. Érdemes olyan gél vagy krém készítményeket alkalmazni ilyenkor, amelyek hatékonyan támogatják és fel is gyorsítják az enyhülés folyamatát.

Az izomhúzódás legfőbb jellemzője a hirtelen megmerevedő és ellazulásra teljességgel képtelen, fájdalmas izomzat. Leginkább a hát, váll, has, kar, illetve a láb izmaiban következik be ez a rendkívüli kellemetlenség, ami a meghúzódott izom mozgatásakor még fokozódik is. Abban az esetben, ha a meghúzódás pillanatában nincs az adott személynél semmilyen fájdalomcsillapító vagy gyulladáscsökkentő termék, akkor első lépésben megteszi a hideg borogatás vagy a jegelés is, mert így is csökkenthető a fájdalom, hiszen az izomhúzódás kezelése megtörténhet úgy, hogy a hideg hatására az erek összehúzódnak és az érfalakon át kevesebb folyadék szivárog a szövetek közé, ezáltal csökken a fájdalmas duzzanat kialakulásának az esélye.

Természetesen, a sportot vagy a munkát azonnal abba kell hagyni, hogy a sérült testrész pihenhessen. Ezzel az izomhúzódás kezelése kezdetét vette. A legjobb ilyen esetekben, hogyha gyógynövény kivonatú készítményeket alkalmazunk a fájó testrészre, hiszen ezek nem tartalmaznak semmiféle vegyszeres anyagot. Ráadásul ezek olyan jótékony hatású gyógynövényeket tartalmaznak, amelyeket a népi gyógyászat már évszázadokkal ezelőtt is használt a különböző fájdalmak enyhítésére. Segítségükkel pedig az izomhúzódás kezelése lényegesen hatékonyabb és gyorsabb lehet. Ha még több információt meg akar tudni erről a témáról, akkor lépjen be az ewopharma.hu oldalra, ahol mindenről tájékozódhat részletesen!