defekt
Defekt

A kényelem nagy úr, ezért áll fenn az a helyzet, hogy olyan sok mindenkinek van már saját autója, gyakran még akkor is, ha nem feltétlenül teszi szükségessé az életvitele valakinek. Az elmúlt években szinte megduplázódott a forgalom az utakon, aminek egyik következménye, hogy a balesetek száma is elkezdet exponenciálisan növekedni. Érdemes tehát nagyon fokozott figyelemmel közlekedni. A durrdefekt bárkivel előfordulhat, de azért vannak olyan intézkedések, amivel csökkentheti a valószínűségét.

Az egyik ilyen dolog, hogy mindig figyel az abroncsok állapotára. A minőségi és karbantartott kivitelek, nem beszélve a szezonnak megfelelő változatokról, a legtöbb esetben jobban bírják a terhelést, mint az agyonhasznált típusok. Igaz, ettől még egy szegbe bele lehet hajtani, de ilyenkor gyorsan előkerülhet a pótkerék és egy gyors cserét követően már lehet gurulni tovább.

A probléma inkább olyankor van, ha valaki képtelen leszedni a berozsdásodott csavarokat vagy egyszerre több kerék mondja fel a szolgálatot, ami azért elég ritka jelenség. Egyre több házi megoldás lát napvilágot és külön defektjavító készlet is rendelkezésre áll, amivel a kicsit tapasztaltabb sofőr könnyedén elboldogul. De mi van, ha teljesen ott ragadt az út mellett? Még ekkor is van gyorsan megoldás, a helyszínre érkező szolgáltatás keretén belül. Ilyenkor elég egy telefonhívás és a helyzet megfelelő ismertetését követően, hamarosan megérkeznek a szakemberek egy esetkocsival, hogy elvégezzék szükséges beavatkozást.

Az alaposan felszerelt guruló szervizben minden adott, hogy eredményesen megtörténjen a defekt elhárítása és a legrosszabb esetben egy gumicsere is választható. Természetesen, amennyiben van rá mód, akkor megéri inkább a megelőzésre fókuszálni, amiben a körültekintő vezetés is sokat tud segíteni. Nem kell úgy elindulnia otthonról, hogy biztosan történni fog valami, de ha felkészül, akkor probléma esetén minden kétséget kizáróan megállja a helyét. Ne feledje, hogy az abroncsok kitűnő állapota legalább annyira mérvadó, mint a motoré, mert hiába a kiemelkedő teljesítmény, ha a kerekek nem végzik a dolgukat, akkor úgysem megy sehová.