A prosztatarák tünetei

Ez a komoly probléma egyre több férfit érint. A prosztatarák tünetei és kezelése orvosilag és házilag komoly feladat. A prosztatarák a kezdeti időszakban, vagyis korai stádiumban nem vehető észre.

Gyakran csak előrehaladott állapotban diagnosztizálják, ekkor kezdik kezelni. A prosztatarák tünetei többfélék lehetnek: a szerv tömege megnövekszik, vizelési panaszok, illetve vizeletrekedés alakulhat ki. Ha ez továbbterjed a szervezetben, akkor előfordulhat, hogy a szövetekbe behatol, amely deréktáji és csontfájdalmakat idézhet elő. A prosztatarák kezelése több tényezőtől függ. Befolyásolhatja a betegség stádiuma, a beteg életkora és az általános állapot. Ezután választják ki a módszert, amely lehet sugárkezelés, hormonterápia, kemoterápia, valamint műtéti beavatkozás.

Ha teheti, vizsgálja meg saját magát otthon, így ha valamilyen elváltozást észlel, akkor azonnal kérjen orvosi segítséget. A prosztata daganat korai felismeréssel gyógyítható. Minden évben egy vagy két alkalommal menjen el rutinvizsgálatra, így tisztában lehet a diagnózissal.