Pollenszűrő

Vezetés közben törekednünk kell arra, hogy megfelelő körülmények uralkodjanak az autóban, hogy semmi se vonja el a figyelmünket az útról. Így nemcsak a levegő hőmérséklete számít, hanem annak minősége is.

A pollenszűrő használatával megfelelő minőségű levegőt juttathatunk az autó utasterébe. A nevével ellentétben, ez a berendezés nemcsak az allergiát kiváltó virágporokat képes kiszűrni a levegőből, hanem egyéb szennyeződéseket is.

Egy forgalmas úton van bőven mit kiszűrni, hiszen a járművek kipufogógázai, az út menti por és természetesen a pollen is könnyen bejuthat a személygépkocsiba, ha nem megfelelő a pollenszűrő állapota. A bágyadt utasok és a párásodó ablak, biztos jelei annak, hogy a szűrőrendszer nem működik megfelelőképpen.

Ilyenkor a pollenszűrő cseréje nem tűr halasztást. Ezt bizonyos időközönként el kell végezni, mert a szűrő apró pórusai eltömődnek és már nem képesek hatékonyan végezni a feladatukat. A szaküzletekben többféle pollenszűrő közül válogathatunk, a legegyszerűbb szűrőbetétektől, az összetett rendszerekig egyaránt.