Az öngondoskodás olyan opció, amivel jól teszi, ha mindenki a lehetőségének megfelelően él. A világ gyors ütemben változik és az átalakulásokra fontos felkészülni. Az emberek többsége nem akar mást a keményen átdolgozott évtizedek után, mint békében élni és élvezni a jól megérdemelt nyugdíjat. Mi sem egyszerűbb és kézzelfoghatóbb ennél, de jöhetnek olyan helyzetek, amik közbeszólnak. Magyarország, de az Európai Unió lakossága is súlyosan elöregedőben van. A szűkülő korfa miatt pedig egyre kétségesebb, hogy miként lehet majd fenntartani a jelenlegi nyugdíjrendszert.

Szerencsére a technikai vívmányok ebben sokat segítenek, mert így akár kényelmesen dolgozhatnak az idősebb korosztályok, amíg a mentális állapotuk erre esélyt kínál. Muszáj előre tekintetni és itt merül fel a tartalékok képzése, mint olyan. Az önkéntes nyugdíjpénztár (ÖNYP) és a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) mellett, a nyugdíjbiztosítás az, amit az állam is nagymértékben támogat adójóváírással.

Ez még a KATA-s vállalkozásoknak is igénybe vehető, ami felettébb jó hírnek minősül. De miként lehet válogatni a különféle ajánlatok közül? A Grantis weboldalán könnyen összehasonlíthatod a hozamokat. Beszéljenek a számok! Természetesen ez sem annyira egyszerű, mert a különféle konstrukciók, mind eltérő jövedelmet biztosítanak. Továbbá, ami növelni vagy csökkenteni tudja jelentősen az értéket az az időfaktor. Korántsem mindegy, hogy 10 éven keresztül teszel félre havonta 15 000 Forintot, vagy 20 éven át 25 000-et.

Az egyes intézmények kínálata szintén eltérő, valamint a garantált hozam és a befektetési egységek nyújtotta összegkülönbségek ugyanúgy kézzelfoghatóak. Laikusként könnyen eltévedhetsz az erdőben, ezért jobb meg sem próbálnod átlátni ezt a pénzügyi káoszt megfelelő segítség nélkül. A Grantis munkatársi örömmel állnak rendelkezésedre és függetlenül ajánlanak olyan konstrukciót, ami kimondottan az igényeidre szabhatóak. A papírmunka elvégzésének terhét is leveszik a válladról és előrevetítik a lehetséges hozamokat, amik biztosan meggyőzőek lesznek az aktuális befektetéssel kapcsolatban.