Nyílászáró választáskor nagyon jól meg kell fontolni a döntésünket, hiszen ablakot, ajtót hosszú évekre vásárlunk. A hosszú élettartam éppen ezért rendkívül fontos szempont, de lényegesek az adott darabok egyéb tulajdonságia is. Egy VEKA műanyag bejárati ajtó például akár 50 évet is kibírhat.

A hőszigetelt műanyag bejárati ajtó szigetelési teljesítményét a profil anyaga adja. Ha jól döntünk, akkor a nyílászáró télen nem engedi ki szökni a meleget a lakásból, nyáron pedig nem engedi be a forró levegőt. Így minden évszakban kellemes hőmérsékletet biztosíthatunk az otthonunknak, ahol jól érezzük magunkat.

Persze, bejárati ajtó esetében elsősszámú szempont a biztonság, mivel ez választja el az otthonunkat a külvilágtól. Muszáj megfelelő védelmet nyújtania az illetéktelenek behatolása ellen. Ezért számít az ajtó robusztussága, vastagsága, szerkezeti felépítése, valamint külön figyelmet érdemelnek a zárak és a záródási pontok. Tehát alaposan körül kell járni a biztonság témáját, mielőtt bejárati ajtót választanánk.

Biztonságosak a VEKA ajtók

A VEKA műanyag bejárati ajtók kemény PVC profilokból készül, amiknek az l-geometriája különösen magas stabilitást és sarokmerevítést biztosít a nyílászárónak. Nagyszerű alapot adnak minden olyan biztonsági kiegészítőhöz, amit Magyarországon be lehet szerezni.

A biztonság viszont csak akkor garantált, ha szakember építi be a nyílászárót. Egy jó minőségű műanyag bejárati ajtó, minimális karbantartás mellett évtizedekig is tökéletesen működhet. Kiválóan ellenáll az időjárási körülményeknek, nedvesség hatására nem vetemedik meg. Kimondottan hasznos ez a tulajdonsága, hiszen hiába van terasz, amikor erős vihar jön, a szél az esőt ráfújhatja az ajtóra.

Továbbá beszélni kell a nyílászáró zajszigetelési képességéről is, hiszen ebben a nyüzsgő, lármás világban alig tudjuk biztosítani az otthonunk nyugalmát. Viszont, ha VEKA ablakok és ajtók vannak a házon, akkor még a forgalmas utak mentén is biztosítható a csend, a béke. Főleg az idős személyek és a gyerekek pihenése szempontjából ideálisak.

Szép műanyag ajtók

Azonban minden jó tulajdonság mellett sem fogjuk megszeretni azt a műanyag bejárati ajtót, amelyik nem felel meg az ízlésünknek. Tehát az esztétikai jellemzői ugyanolyan lényegesek, mint a többi sajátossága. Az a legideálisabb, ha minden szempontból meg vagyunk elégedve a nyílászáróval, ezért megalkuvást nem ismerve kell választanunk.

A VEKA termékei között biztosan találunk az ízlésünknek és a házunk stílusának, színének megfelelő darabot. Itt ugyanis több mint 50 szín közül válogathatunk, akár fa hatású műanyag ablakprofilt. Igény szerint akár alumínium borítással is el tudják látni a szakemberek a kültéri bejárati ajtót.

Ez a borítás exkluzív megjelenést biztosít a nyílászárónak, és a RAL színskálán belül bármely árnyalatra festhető. A lehetőségeknek köszönhetően, mindenki ízlése szerint dönthet úgy színben, mint kialakításban arról, hogy milyen műanyag bejárati ajtót szeretne. Olyan szép bejárati ajtót válasszunk, amit még az utcán elhaladók is megcsodálnak, irigykedve néznek!