Amikor újépítésű lakások belső tereit alakítjuk ki, gyakran keressük azt a tökéletes egyensúlyt a funkcionalitás és az esztétikum között. Az intelligens térhasználat és a modern design elválaszthatatlan elemei egy harmonikus otthonnak. Ilyen esetekben egy tolóajtó lehet az ideális megoldás. Hogyan válasszunk a különböző típusok közül? Íme, 3 különleges tolóajtó dizájn, amelyek nemcsak praktikusak, de stílusos kiegészítői is lehetnek az újépítésű lakásoknak: fal előtt vagy falban futó és harmonika tolóajtók.

Fal előtt futó tolóajtók – a flexibilitás mesterei

Fal előtt futó tolóajtók esetében az ajtópanel síneken mozog, amik a fal előtt helyezkednek el. Ez a megoldás különösen alkalmas olyan helyiségek esetén, ahol a falazat szerkezete nem teszi lehetővé a falban való elhelyezést.

A fal előtt futó rendszerek kiválóak lehetnek nagyobb nyílások esetén is, például egy tágas nappali és étkező között, ahol a tolóajtó segítségével könnyedén variálhatjuk a tér nagyságát, valamint funkcionalitását. A design tekintetében is rendkívül sokoldalúak. Választhatunk modern, minimalista stílustól kezdve, a hagyományos fa kivitelig, ami melegséget visz az otthonba.

Falban futó tolóajtók – az észrevétlen elegancia

A falban futó tolóajtók a tér kihasználásának a mesterei. Ezek az ajtók úgy vannak kialakítva, hogy nyitott állapotban teljesen eltűnnek a falban, így maximális helykihasználást tesznek lehetővé. Ez a megoldás különösen hasznos a kisebb lakásokban vagy olyan helyiségekben, ahol minden centiméter számít.

A falban futó tolóajtók minimalista és tiszta megjelenést kölcsönöznek a helyiségeknek, lehetővé téve a lakóknak, hogy teljes mértékben kiaknázzák az otthonuk adta lehetőségeket, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a stílus terén.

Harmonika tolóajtók – a térvarázslók

Harmonika tolóajtók, más néven harmonika ajtók, egyedülálló módon kombinálják a funkcionalitást és a vizuális vonzerőt. Ezek az ajtók több, egymáshoz kapcsolódó panelből állnak, amik összecsukhatóak, így amikor nyitott állapotban vannak, csak egy töredékét foglalják el a nyitásra szánt térnek.

Tökéletes megoldás teraszos nappalik esetében, ahol a külső és belső tér közötti határt szeretnénk eltüntetni. A harmónika tolóajtók lehetővé teszik a teljes kitárását, így maximálisan kihasználva a természetes fényt és erősítve az otthon és a kültér közötti kapcsolatot.

Kerüljön fókuszba a minőség!

A tolóajtók nem csupán praktikus és helytakarékos megoldások, hanem jelentős dizájnelemek is lehetnek az újépítésű lakásokban. Az ideális tolóajtó kiválasztása során, érdemes figyelembe venni a lakás adottságait, a személyes stílusunkat és azt, hogy milyen funkciót szeretnénk, hogy az ajtó betöltsön. Mindezeken túl pedig ott van a kiemelt minőség.

A Szalafa jóvoltából, az ECLISSE modellek széles skálája érhető el, amik maximálisan az adott igényekhez igazíthatóak. Kapható belőlük 1, illetve 2 szárnyú, egymás mellé csúsztathatók, valamint egyetlen kerettel két szomszédos tolóajtó kiszolgálása ugyanúgy megoldható. A széles igények nem jelentenek problémát és a hangulat sem marad el. Jól gondoljuk meg, hogy mi mellett döntünk!