Mindenki tudja, hogy sokkal könnyebb a fölösleges kilókat felszedni, mint később leadni. A legtöbb fogyókúrázó megpróbál kevesebbet enni, ezért folyton éhesnek érzi magát, ami rendkívül kínzó dolog, ezért valamilyen módon jó volna ezt redukálni. Az úgynevezett Slim piercing az étvágycsökkentésben segíthet.

Ez az egészségügyi ékszer az akupunktúra elvén működik és az étvágycsökkentés mellett, még számtalan jó hatása ismert. A fülkagyló előtti apró porcba, a tragusba helyezik a szakemberek ezt a közérzetjavító testékszert. Ennek a pontnak a nyomása a gyomorra gyakorol hatást, amit a behelyezett piercing hivatott biztosítani.

Fogyókúra esetére ajánlott kiegészítő módszerként a Slim piercing, de tökéletes választás a stresszből adódó falási rohamok leküzdésére is. Az utóbbi helyzetben jelentős változás érhető el, ha shenmen piercinget is viselünk. Az akupunktúrás pont állandó ingerlésének hatására csökkenhet a cukor és a gyorsételek utáni sóvárgás, a piercing viselője idővel az egészséges ételeket kívánja.

A Slim piercing hatásai

Ahogyan a nevében is szerepel, az étvágycsökkentő piercing csökkenti az étvágyat, de ahhoz is hozzájárul, hogy az úgynevezett unalomevést és falási rohamokat le tudjuk küzdeni. Emellett, hatására helyreállhat a hormonszabályozás, javítja az emésztőrendszer működését és elősegíti a tápanyagok felszívódását.

Ez az egyetlen piercing alapvetően sok területet érint, többek között fokozza az anyagcserét, ami a fogyókúra alapvető része. Néhány éve, az ausztráliai Adelaide-i Egyetemen végzett kutatásban 60 elhízott személy vett részt. Ezeket két csoportra osztották, az egyiknek tagjai akupunktúrás kezelésben részesültek, a másik pedig a kontrollcsoportot képezte.

Tulajdonképpen a kezelés a Shenmen és a gyomorpontok stimulálásából állt, aminek eredményei azt mutatták, hogy az akupunktúrás csoport tagjainál nagymértékben csökkent az étvágy, így kimutatható volt a fogyás is. A vizsgálat alapján kijelenthető, hogy az akupunktúra stimulálja a vagus ideg aurikuláris ágát, ezáltal emeli a szerotoninszintet, ez pedig elnyomja az étvágyat.

Kinek ajánlott ez az ékszer?

Az információk megismerése nyomán, óhatatlanul felvetődik a kérdés, hogy kinek ajánlott a Slim piercing viselése? Azt már tudjuk, hogy az étvágycsökkentő piercing fogyókúrához és rendszeres testmozgás mellé kiegészítő terápiaként kiváló. De egyéb helyzetekben is segíthet a Slim piercing, például olyan meglévő krónikus betegség esetén, ami gátolhatja a fogyást.

Javasolt továbbá a szülés utáni időszakban, menopauza idején, illetve akkor, ha valamely gyógyszeres kezelés vagy táplálékkiegészítő alkalmazása nem ajánlott a mellékhatások miatt. Bizonyos mértékben fájdalomcsökkentő hatása is van a Slim piercingnek, de segíthet leszokni az alkoholfogyasztásról és a dohányzásról is.

Ugyanakkor tudni kell, hogy nem pusztán nőknek ajánlott az étvágycsökkentő piercing használata, hanem férfiaknak is. Az urak esetében szintén kifejezetten hatásos lehet, hiszen nekik is nehezükre esik leszokni a káros szenvedélyeikről és az szintén előfordul, hogy fogyókúrába kezdenek, amihez jól jön a segítség.