Akár a bőr védelme, akár a tökéletesítése a cél, mindenki olyan arcápolási termékek iránt érdeklődik, amelyek valóban működnek. Itt jönnek a képbe az antioxidánsok, az ember által előállított vagy a természetben előforduló vegyületek, amelyeknek van egy különleges szuperképességük.

Egyszerűen fogalmazva, megfékezik a bőrsejteket károsító elkerülhetetlen kémiai reakciókat. Az antioxidánsokat tartalmazó arcápolási termékek készen állnak arra, hogy semlegesítsék a szabadgyököket és megvédjék a szervezetet a támadásaiktól.

Mik azok az antioxidánsok?

A friss gyümölcsökben és zöldségekben található antioxidánsok különösen hatékony forrásként ismertek, de az olyan fajtájuk, mint a C-vitamin, helyileg is alkalmazható. Hogyan működnek az antioxidánsok és miért van rájuk szükségünk? Amint említettük, visszafordítják vagy megakadályozzák, hogy a szabadgyökök oxidatív stresszt okozzanak.

Ha lemaradt a kémia óráról, ahol a fentieket taglalták, akkor itt a gyorstalpaló! A szabadgyökök olyan molekulák, amelyek rendkívül reaktívak és hajlamosak az oxidációra, aminek már bárki tanúja lehetett, aki látott egy felszeletelt almát megbarnulni.

Sajnos a szabadgyökök okozta károsodás gyulladáshoz vezet, ami a bőr szabályosan működő önjavító rendszereinek útjába áll. Végül ez hiperpigmentációhoz, pattanásokhoz és sejtkárosodáshoz vezethet, amelyek az út során ráncokat eredményeznek.

Az arcápolási termékek összetevőinek kombinálása

Tekintettel a piacon lévő antioxidáns tartalmú arcápolási termékek sokaságára, a jó hír az, hogy nem kell csak egyet választani ezekből. Minél több van belőlük, annál jobb, persze csak addig, amíg nincs bőrirritáció. Bizonyos esetekben, az antioxidánsok kombinálva még előnyösebbek lehetnek. Vegyük például a C- és E-vitamint!

Tudjuk, hogy együtt jobban működnek, mint külön-külön. Az antioxidánsok stabilizálhatják a C-vitamint és lehetővé teszik, hogy hatékonyabban működjön. Ez nem jelenti azt, hogy más antioxidánsok kombinációja nem vezethet irritációhoz. Az igazat megvallva, ez egy aknamező. Ez az egyik oka annak, amiért mindig érdemes konzultálni a bőrgyógyászunkkal, mielőtt új arcápolási termékeket vezetnénk be a napi rutinunkba.

Milyen gyakran használhatunk antioxidáns tartalmú arcápolási termékeket?

Az ilyen arcápolási termékek általában naponta használhatóak, a rendszeres bőrápolási rutin részeként. A használat gyakorisága azonban függhet az adott terméktől és bőrtípustól. A legtöbb bőrgyógyász ezek reggeli használatát ajánlja, mivel segíthetnek megvédeni a bőrt a környezeti szennyeződések és az UV-sugarak által okozott károsodástól a nap folyamán.

Szemkörnyékápolók az öregedés jelei ellen

Ha finom ráncok kúsznak a szemek sarkai körül, eljött az ideje a szemkörnyékápolók használatának! Puffadtak a szemeid, még egy kiadós éjszakai alvás után is? Akármennyi korrektort is használsz, a sötét karikákat nem tudod eltüntetni? Ez mind jó ok a szemkörnyékápolók alkalmazásának kezdetére.

A bőr öregedése elkerülhetetlen és gyakran a szem körüli terület szenvedi el a legnagyobb csapást. A ráncok, a finom vonalak, a sötét karikák és a táskák olyan rémálmok, amelyekből nem lehet felébredni. De ne félj! A bőrápolási piac tele van jobbnál-jobb szemkörnyékápolókkal. Sok közülük azt állítja, hogy megelőzi, sőt, csökkenti az öregedés jeleit. Hogyan választhatod ki azokat, amelyek valóban működnek? Egyszerűen csak olvass tovább és mindent megtudhatsz ezekről!

Milyen előnyei vannak a szemkörnyékápolók használatának?

Ahogy öregszel, észreveheted, hogy a bőröd szárazabbá és kevésbé ruganyossá válik. Ez a kollagén és az elasztin fokozatos elvesztésének köszönhető. A kollagén és az elasztin alkotja a dermiszt, egy mély bőrréteget, ami megtartja a hidratáltságot, visszaveri a fényt és fenntartja a bőr rugalmasságát. Ezek a funkciók együtt biztosítják, hogy a bőr hidratált, ragyogó, rugalmas és feszes maradjon.

A természetes öregedési folyamat és más tényezők, mint például a napsugárzás, a környezetszennyezés, a rossz alvás, a mentális stressz vagy a helytelen táplálkozás, lebonthatják a kollagént és az elasztint, ami száraz, fakó, megereszkedett bőrt eredményez.

A szemkörnyék az egész test egyik legvékonyabb és legérzékenyebb bőrfelülete. Ennek oka, hogy az alatta lévő kollagén réteg nagyon vékony, így kevésbé rugalmas. A szemkörnyéknek nagyon kevés olajmirigye van, ami kevesebb kenőanyagot jelent a bőrfelületnek. Ennek eredményeképpen, a szemkörnyék bőre a legérzékenyebb az öregedés olyan jeleire, mint a szárazság, a ráncok, a finom vonalak, a puffadtság, a megereszkedett bőr és a sötét karikák.

Szükségek a szemkörnyékápolók?

A szemkörnyékápolók az arckrém drágább változatai, ezért csak a kedvenc arckrémemet kell a szem köré kenni. Ha Te is ezt gondolod, akkor tévedsz! Bár a szemránckrém az arckrémhez és a gélhez hasonlóan hidratálja a bőrt, valamint olyan különleges hatásokat biztosít, mint a ragyogás, a feszesítés és az öregedésgátlás. A formuláját úgy tervezték, hogy gyengéd, mégis hatásos legyen.

A szemkörnyékápolók textúráját, hidratáltságát és összetevőinek koncentrációját a szemkörnyék igényeihez igazítják. A jó kozmetikum hidratálja és feltölti a bőrt, hatékonyan juttatva a bőrápoló összetevőket a legbelső bőrrétegekbe.