Akár kertes házban, akár tömbházlakásban élünk, mindenképpen lehetőségünk van arra, hogy az otthoni környezetünket igazi virágszigetté varázsoljuk. Ebben lehetnek hűséges társaink a színpompás és illatos évelő növények, amelyek esztendőről esztendőre, kikelettől lombhullásig ékesíthetik a házunk táját vagy az erkélyünket.

A tavasz érkezését a tulipán, a jácint, a nárcisz ünnepli egyedi bájjal, áprilisban a pünkösdi szegfű is virágba borul, hogy aztán májustól augusztus végéig a szebbnél szebb évelő növények egész serege vegye át az irányítást.

Természetesen a szeptembernek is megvannak a maga „primadonnái” – közülük a legismertebbek talán a különböző őszirózsák –, november végétől pedig a hunyor vagy az alpesi hanga őrködhet a virágbirodalom téli álma fölött.

A Gardencentrum online kereskedésben, a felsorolt évelő növények mindegyike megtalálható és mellettük még sok más közismert vagy ritka szépség. Utóbbi kategóriába tartozik például a sárga tűzeső, ami félárnyékos balkonokon is kitűnően érzi magát és minimális törődést igényel.