Kedvező az autólámpa polírozás ár
Kedvező az autólámpa polírozás ár

Valószínűleg Ön is tapasztalta már, hogy az autója fényszórójának idővel csökken a fényereje. Sokan ilyenkor az égők cseréjével próbálják meg orvosolni a problémát. De ez nem minden esetben segít. Ugyanis nem a fényforrás gyengül ilyenkor, hanem a bura fényáteresztő képességével van baj. De ez könnyen megoldható. A fényszóró polírozás ár szempontjából is jó megoldásnak tűnik, hiszen jóval olcsóbban megúszhatjuk, mint egy komplett autólámpa-cserét. De miért is van erre szükség?

Évekkel ezelőtt az autólámpák burája üvegből készült, ami hosszú ideig tökéletes fényáteresztést garantált. Azonban igen sérülékeny volt. Könnyen karcolódott, ami ronthatott némiképpen a fényáteresztésen, de nagyobb gondot jelentett az, hogy könnyen betört. Ma már polikarbonátból készülnek a lámpaburák az esetek nagy részében. Ez az anyag igen ellenálló, viszont könnyen megtapadnak a felületén a lámpatestben keletkező gázok, és mattá teszik a felületét. A fényszóró polírozás ár egyszeri kifizetésével viszont évekre megoldhatjuk a fényáteresztés problémáját.

Nem a lámpatestben keletkező gázok képezik azonban a legnagyobb gondot ebben az esetben. Az UV-fény hatására ugyanis a polikarbonát bura külső felületén is egy opálos réteg keletkezik. Az autólámpa polírozás ár ennek az eltávolítását is fedezi. A rossz látási viszonyok között igen nagy szükség van egy erős fényszóróra. Nem csak azért, hogy mi lássuk az utat, hanem azért is, hogy a többi autós időben észrevegye a közeledő járművünket.

A műszaki vizsgán is gondot jelent, ha nem megfelelő a lámpa fényereje. Ezért mindenképpen kezelni kell a helyzetet. Az autólámpa polírozás ár tartalmazza a polikarbonát külső és belső felületének tisztítását. Speciális eszközökkel eltávolítják az opálos réteget, így a bura visszakapja eredeti fényét. Majd a művelet végén a polikarbonát külső felületére egy UV-fénynek ellenálló wax réteg kerül, amely megakadályozza, hogy ismét megtörténjen az opálosodás. Így hosszú évekig nem lesz szükség újra az autólámpa polírozás ár kifizetésére.