Erre számíthat a borbélyoknál
Erre számíthat a borbélyoknál

Gyakran maguk az emberek azok, akik összetévesztik a fodrászt a borbéllyal, pedig a kettő között van némi különbség. A borbélyoknál alapvetően a hajvágás mellett a szakállápolás is kiemelt szerepet kap. Ez azt jelenti, hogy a borbély egyaránt ért a hajvágáshoz és a szakáll ápolásához, ezzel szemben a fodrász csak a hajra specializálódik. Ennek ellenére, nem egy esetben fordul elő, hogy a fodrászt megkérik, igazítson egy kicsit a szakállon, ha már úgy is itt van. Két legyen egy csapásra szeretnének elintézni.

Csupán az eredménnyel nincsenek aztán megelégedve, ezért elhagyva a szalont, szidják a fodrászt, hogy így, meg úgy nem érti a dolgát. Persze, hogy nem, ha egyszer nem borbély. Ennél csak az rosszabb, amikor maga a fodrász is úgy tesz, mintha értene a szakállakhoz, hiszen az is csak ugyanolyan szőrzet mint a haj, csak éppenséggel a fej alsó részén található. Az eredmény ugyanaz: idétlenül kinéző szakáll. Nos, ha valaki szeretne olyan helyen nyiratkozni, ahol a szakállvágást is szakértelemmel végzik, akkor semmi keresnivalója a fodrásznál, ugyanis neki a borbélyhoz kell bejelentkeznie. Igen, ma is van ilyen szakma! Ez nemcsak egy régmúlt kornak a megkopott fogalma, hanem egy ma is létező mesterség. Ráadásul Budapesten is található borbélyszalon, ahol nemcsak igazi profik veszik kézbe az ügyfelek fejét, hanem maga a szalon is stílusosan van berendezve, aminek a hangulata a gengszterek izgalmas világába repítik vissza az embert.

Ez a hely az Erzsébet körút 16 szám alatt található, a Blaha és a Wesselényi között, tehát könnyen megközelíthető. Amennyiben valakinek kétségei vannak, az itteni szolgáltatásokkal kapcsolatban, lépjen fel a gcutzbarbershop.hu oldalra, ahol megnézheti, hogy milyen profizmussal dolgoznak az itteni fiúk. Ráadásul nem is akármivel, hanem Jim Bean whiskyvel fogadják az ügyfeleiket. A falon levő Thompson gépfegyver, ami a falon lóg, nemcsak dekorációs eszköz, hanem fénykép készítés céljából van ott. Így az ügyfelek büszkén mutogathatják majd, hogy milyenek voltak gengszter korukban.