Látványos kerítés
Látványos kerítés

Érdekes munkálat volt a szomszéd utcában az elmúlt hónapok során. Egy régi ház felújítása során megtisztították a kertet is. A düledező korhadt kerítés helyére gyönyörű alkotás, mondhatni műremek került.

A házon is nagy átalakításokat végeztek, kicserélték a nyílászárókat, szigetelést és teljes körű épületgépészeti felújítás is történt. A tetőt teljes egészében újra kellett építeni, de figyeltek arra, hogy a régi cserepekkel egyező mintázatú terméket vásároljanak.

Felrakáskor ügyesen elszórták a régi födém épen megmaradt cserepeit az újak közé, szép mintázatú tetőt hozva létre. Ez az igényes munka mutatkozott meg a kerítés készítésekor is, bár a faanyag használatához ez esetben nem ragaszkodtak.

Mégis sikerült a környék stílusához illeszkedő megoldást találni, érdekesen kombinálva az előre legyártott elemekből elkészített betonkerítést. Körülbelül 180 cm magas a kerítés, de pontosan lemérni nem is lehet, mert íves a teteje, az oszlopoknál alacsonyabb, és közötte az ívek hullámzása megtöri a hosszú egyenes felületet.