légúti betegségek kezelés
Légúti betegségek kezelése

Az akut légzőszervi betegségek akkor fordulnak elő, amikor baktériumok, vírusok vagy más olyan mikroorganizmusok, amelyek megfertőzhetik az emberek felső légutakat, bekerülnek a szervezetbe. A betegség megnyilvánulása attól függ, hogy melyik kórokozó okozza azt. Tehát az akut légzőszervi fertőzések a nátha, a bronchitis, az influenza és a felső légutak számos egyéb fertőző és gyulladásos kórképe révén manifesztálódhatnak. A fővárosban egyre többen fordulnak magánrendeléshez a légúti betegségek kezeléséért. Számos budapesti beteg fordul a Duna Medical Centerhez segítségért.

A sokéves tapasztalattal rendelkező intézményünk képzett terapeutái ilyenkor elvégzik az első vizsgálatokat és megfelelő kezelést írnak elő a diagnosztizált fertőzések vonatkozásában, a légzőszervi betegség konkrét típusától függően (orrfolyás, garat- vagy gégegyulladás, hörghurut) és figyelembe véve a szövődmények összes kockázatát.

Tehát orrfolyás (az orr nyálkahártyájának gyulladása) esetén lehetőség van orrcseppek alkalmazására, amelyek enyhítik az ödémát. A garat- és a gégegyulladást a garat és a gége megfertőződése okozza. Ezekben az esetekben tablettákat és sprayt írnak fel, amelyek célja a nyelés közbeni fájdalom csökkentése, valamint a fertőzés okára való ráhatás. A hörghurut kezelésében olyan gyógyszereket alkalmaznak, amelyek feloldják a váladékot és hozzájárulnak annak távozásához. Fontos megjegyezni azt is, hogy a légzőszervi betegségek minden típusa, amit nem diagnosztizálnak és nem gyógyítanak időben, súlyos szövődményekhez vezethet.

Ezért kell nagyon komolyan venni még egy olyan hétköznapi jelenséget is, mint a megfázás. A Duna Medical Centerhez szakemberei a lehető leghamarabb meghatározzák a fertőzés jellegét, okát és a leghatékonyabb kezelési módszert. Ellentétben azzal a véleménnyel, hogy az olyan természetes módszerekkel, mint például a méz, a fokhagyma és a hagyma fogyasztása, könnyebb a megfázást kezelni, orvosaink megjegyzik, hogy az ilyen népi gyógymódok elveszítik a hatékonyságukat a vírusok évente változó, különféle mutációi ellen.