Látnivalók Velencében
Látnivalók Velencében

Hogyha azon gondolkodik, hogy milyen módon indíthatná jól a jövő évet, akkor érdemes egy kivételes utazással kezdenie. Szerencsére a lehetőség adott, már csak élnie kell vele! A téli időszakot nagyon kevesen szeretik igazán kiélvezni, bár ilyenkor is lehet találni bőven elfoglaltságot, a síeléstől kezdve, a szánkózásig és más egyedi élmények begyűjtéséig. A karácsonyt és szilvesztert követően mégis sokan csak a melegre várnak, ahelyett, hogy felfedeznék, milyen lehetőségek rejlenek a közeli országokban. Majdnem az egész februári hónapot átszövi a Velencei Karnevál hangulata.

Egy hihetetlen mulatság, amit minden évben megrendeznek, igaz, hogy eltérő időpontokban. Egyszerűen elképesztő, hogy a színes maszkokkal felvértezett embersereg mennyire átadva magukat a hangulatnak, képes elengedni a hétköznapok bánatát és a jelenben létezni. Emellett hagyományos és gyakran újítások keretében sajátos programsorozat tekinthető meg, amiket kár lenne kihagyni. De itt még nem ér véget a sor.

Tudván, hogy Velence egy ősi város, nem mehet el figyelem nélkül a különböző látnivalók mellett sem. Múzeumok garmadája várja a turistákat és egyéb építészeti műremekek megcsodálói lehetnek a látogatók. Miket érdemes megtekinteni? Kezdetben itt van egy elég terjedelmes felsorolás, főként a múzeumokra vonatkozóan Dózse Palota, Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale, Sale Monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana, Ca’Rezzonico, Museo di Palazzo Mocenigo, Casa di Carlo Goldoni, Ca’Pesaro Museo del Vetro di Murano, Museo del Merletto di Burano, Museo di Storia Naturale.

Ezek mellett, a Szent Márk tér és Szent Márk székesegyház, a közvetlenül a székesegyházzal szemben található 98.6 méter magas Campanile harangtorony, majd az Óratorony, Pátriárka palotája, Piazetta és a Liberia, a Rialto híd és a Sóhajok hídja, mind csak arra várnak, hogy felfedezzék azokat a látogatók. Természetesen a sornak itt még messze nincs vége, mert nagyon sokáig lehetne sorolni az érdekességeket. A velencei-karneval.hu weboldalon megtalálhatóak további látványosságok és azoknak részletes leírásai. Bátran készítsen listát arról, amit meg akar tekinteni és vágjon bele a felfedezésbe!