kríziskezelés
Kríziskezelés

Rohanó világunkban a stressz, a szorongás mindennapos és sajnos egyre több embert érint. Jó lenne ezektől megszabadulni és nyugodt, kiegyensúlyozott életet élni, viszont ez egyáltalán nem olyan egyszerű, de azért léteznek különféle módszerek, amelyek segíthetnek. Elérhető például az autogén tréning Budapest városában, ami a szorongás enyhítésére szolgál. De nemcsak arra, hanem annak a testi és lelki tüneteire, valamint az ezért felelős központi idegrendszeri szabályozásra.

Amennyiben hosszabb időn keresztül leterhelt a szervezetünk egy bizonyos idő után kimerül és különböző tünetekkel figyelmeztet, hogy ideje volna már egy kicsit lassítani, pihenni. Ezzel magyarázható az is, hogy nehezebb időszakok után fáradékonyabbak vagyunk, lebetegszünk, a vírusok, baktériumok hamar utolérnek minket. Ezért nagyon jól jöhet az autogén tréning Budapest településén, amire most Ön is jelentkezhet, ha felkeresi a corvinpszichologia.hu weboldalt.

Ne habozzon, ha a szorongás tüneteit észleli, mert jobb, ha minél előbb leállítja ezt a kellemetlen és betegségekkel járó folyamatot! Vannak továbbá olyan esetek az életben, amikor valaki váratlan fenyegető helyzettel szembesül, amit nem tud elkerülni, sem pedig megoldani. Ilyenkor elengedhetetlen a kríziskezelés, aminél lényeges szempont az őszinteség, a türelem és a nagyfokú empátia. Ugyanis a krízisben lévő személynek elsősorban támogatásra és megértésre van szüksége, semmiképpen nem kritikára.

Egyébként vannak olyan általános tünetei, mint a nyugtalanság, gombócérzés a torokban, alvási problémák, étvágytalanság, hasmenés, hányás, fokozott izzadás, érzelmi labilitás, gyakori sírás, ingerültség, gyengeség, fásultság. A felsorolás nem teljes, mert ezeknél sokkal több gond előjöhet, amikor is már a kríziskezelés elvégzésére van szükség. Nem szabad a krízisben lévő személyt siettetni, sem elvárások elé állítani, kioktatni vagy felelősségre vonni, még abban az esetben sem, ha az ő hibájából történt meg a probléma. Ha nagyobb a baj, tanácsos szakembert felkeresni.