fenyő komód
Fenyő komód

A tévhit, miszerint a fenyőből készített bútorok készítése káros lenne a környezetre nézve, szerencsére már rég megdőlt, így adva teret a rusztikus lakberendezési elemek mindent elsöprő sikerének. Közismert tény, hogy az élő fa is, mint minden ezen a világon, öregszik, egy idő után pedig visszafordíthatatlanul eléri azt a kort, amikor fenyő komód vagy egyéb elemként hasznosíthatjuk a leginkább.

Az elszánt környezetvédők is megnyugodhatnak, hiszen a modern világunkban, a legtöbb országban a törvény teszi kötelezővé a kis facsemeték ültetését a kivágottak helyére, ezáltal is pótolva a természet ősi kincsét, a fenyőerdőt.

A tudósok bebizonyították, hogy ezek a friss, életerős fák sokkal több oxigént termelnek, mint azok, amelyeket muszáj volt kivágni, így tulajdonképpen a lehető legtöbbet teszünk a Földünkért, amikor ezeket az elöregedett példányokat felhasznosítjuk és csodaszép bútorokat készítünk belőlük. A fenyő komód így újra életre kel a nappalinkban, különleges atmoszférával ajándékozva meg a családi otthont.