Hajnövesztő vitaminok

A szervezetnek a tápanyagokra mindenképp szüksége van. A köröm erősítő vitamin csoportjába tartozik az A-, az E-, a H- és a B-vitamin, valamint az olyan ásványi anyagok is nélkülözhetetlenek,mint a vas, a cink, a szilícium és a kalcium. A megfelelő pótlással megakadályozhatja a töredezést, a repedezést, az elszíneződést, valamint a fertőzések kialakulását. Ahhoz, hogy hosszútávon megerősödjenek, az étkezési szokásokon is változtatni kell.

Fogyasszon nagyon sok fehérjét, teljes kiőrlésű gabonákat, zöldségeket és gyümölcsöket! Emellé a köröm erősítő vitamin szedése is mindenképp ajánlott, hiszen hamarabb elérheti azt, amit szeretne. A komplex készítményeket kúraszerűen ajánlatos alkalmazni, legalább két-három hónapon keresztül, majd ezután pihentesse szedését néhány hétig! Évente minimum egy-két kúrát érdemes elvégezni. A köröm erősítő vitamin megakadályozhatja a kellemetlen problémák kialakulását, valamint még a bőrt is szebbé, fényesebbé, rugalmasabbá teheti.

Ha minden étkezés előtt bevesz egy kapszulát, akkor néhány héten belül észreveszi a változást. A hajnövesztő vitaminok sem elhanyagolandók, hiszen ha szeretné, hogy a szálak egészségesek, szépek legyenek, akkor ezeket fontos szedni. Azonnali hatást ne várjon az efféle készítményektől, mivel néhány hétbe is beletelhet, amíg valamilyen javulást tapasztal! Ha teheti, mindenegyes nap fogyassza akár étrend kiegészítő, vagy természetes táplálék formájában! A hajnövesztő vitaminok dúsabbá, fényesebbé teszik a szálakat, megakadályozzák a töredezésüket.

Mivel a szálak legfontosabb építőanyaga a keratin, így annak pótlása rendkívül szükséges. Az anyag termelődéséért a szervezetben két fontos aminosav felel, az egyik a cisztein, míg a másik a metionin. A táplálkozás során nagyon sok fehérjét kell a szervezetbe juttatni, amik főként a halakban, tojásban, joghurtban, szójafehérjében van jelen. A hajnövesztő vitaminok szedése mellett a hajmosáshoz szükséges készítményeket is gondosan meg kell válogatni, hiszen nem mindegy, hogy mikor, mit is használ. Ha van rá lehetősége, kérdezzen meg egy profi szakembert!