Méhpempő rendelés

A méhpempőt valóságos csodaszerként, életelixírként tartják számon. Ez nagymértékben annak köszönhető, hogy néhány tanulmányban bizonyítást nyert az a feltételezés, miszerint a méhpempő fogyasztása miatt lesz anya abból a tojásból, amiből a dolgozó születik. Mára már viszonylag elérhető a méhpempő rendelés egyenesen a kaptárból jó áron.

Ez azonban csak az 1950-es évek után vált lehetségessé. A friss méhpemő csak bizonyos hőmérsékleten és nagyon rövid ideig őrzi meg biológiai aktivitását. Napjainkban sikerült olyan modern tartósító eljárásokat találni, melyeknek köszönhetően felhasználható a begyűjtés után akár két évig is.

Aki elvégzi az ajánlott kúrát évente 2-3 alkalommal, megtapasztalhatja, hogy csökkenti a kimerültséget, hangulatjavító, erősíti az idegrendszert, jótékony hatással van a bőrre, hajra, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának az esélyét stb. A napi ajánlott adagot 100-500 mg között határozták meg, a kúra pedig nagyjából hat hétig tart. Éhgyomorra fogyasztandó önmagában vagy mézzel keverve.