Kerámia lábas

Egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak a speciális edények, amelyekhez nem tapadnak az ételek, könnyen rendben tarthatóak és nem mennek tönkre alig pár év alatt. Ezen tulajdonságokkal dicsekedhet a kerámia lábas, ami hazánkban és számos más országban is kezdi átvenni a teflon szerepét.

Aki ennél kicsit tart az egészséget érintő negatívumoktól, vagy csak megunta, hogy nagyon hamar tönkremegy, nyugodtan választhatja a kerámia lábas egyik fajtáját. A tapasztalt háziasszonyok, akik igen régóta leváltották már a teflont, és a kerámia lábas mellett döntöttek, csakis ajánlani tudják ezt. Nyilvánvalóan a legfontosabb adottság biztosított, tehát a tapadásmentesség, amit egy különleges, égetett kerámiaréteg biztosít, ez valójában egy ásványi anyagokból készült bevonat.

Teljesen teflonmentes, szilikont és egyéb ilyen jellegű anyagot sem tartalmaz, és a gyártás során oktánsavat sem használnak fel a gyártók. A kerámia lábas kiváló pozitívuma, hogy még 400 Celsius-fok felett sem válnak ki belőle azok a káros anyagok, amiktől sokan félnek.