A hosszabbítók között számos olyan termék van, amelyek a hangminőség javítására alkalmasak vagy pedig más eszközökkel teremtenek kapcsolatot. A Jack hosszabbító meghosszabbíthatja a hangtechnikai eszközök, például MP3 lejátszó vagy mobiltelefon összeköttetését hangszóró készlettel vagy erősítővel. Bizonyos fajtái azonban nem kizárólag erre alkalmasak, mivel használhatóak a fejhallgató eszközökhöz való csatlakoztatásra, továbbá támogatják még az iPhone headset mikrofon funkcióját is.

Kaphatóak olyan Jack hosszabbító típusok, amelyek kompatibilisek iPhone, iPad és iPod készülékekkel. A felhasználók csatlakoztathatnak ezekkel mobil eszközöket autós rádióhoz és sztereó hangrendszerekhez. Ha valaki a telefonját szeretné a hangrendszerhez csatlakoztatni, akkor érdemes olyan kábelt választania, amin a Jackdugó szára szűkített. A Kácsa Audió budapesti boltjában és webáruházában saját gyártmányú, Kácsa Jack hosszabbító is megvásárolható, valamint Audioquest márkájú termékek kaphatóak kiváló minőségben és előnyös áron.

Az USB C USB átalakító sokoldalú termék

Manapság egyre nagyobb hangsúly kerül a különböző elektrotechnikai eszközök közötti kapcsolat megteremtésére. Az USB C USB átalakító lehetővé teszi az USB-C csatlakozóval rendelkező eszközök csatlakoztatását másfajta csatlakozóval ellátott külső eszközökhöz. Használható adapterként is, hogy a klasszikus micro USB kábelt modern USB-C típusú csatlakozóvá alakítsa. Többféle fajtája és felhasználási módja megkülönböztethető. Az USB C USB átalakító segítségével például csatlakoztatni lehet a laptop vagy mobiltelefon kimenetét a TV-hez vagy kivetítőhöz egy DisplayPort csatlakozón keresztül.

Alkalmas fotók vagy videók nagy képernyőre történő kivetítéséhez. Az USB C USB átalakítóval ellátott laptop vagy mobiltelefon kimenetét csatlakoztathatjuk egy tévéhez, kivetítőhöz vagy más eszközökhöz, amelyek ilyen csatlakozóval rendelkeznek. Az USB-C előnyösebb, mint az USB A-típusú elődje, mivel képes jelentősen jobb teljesítményt nyújtani, ezáltal gyorsabban feltöltheti az eszközt.