holdkő
Holdkő

Egyszerűen hihetetlen, hogy a természet milyen egyedi csodák megalkotására képes! Nem véletlen, hogy az embert magával ragadja a különféle kristályoknak a szépsége, hiszen azok végtelen kombinációban fedezhetőek fel. Mindig akad néhány változat, ami kitűnik a többi közül. Egy ilyen például a jól ismert holdkő.

Ezt még szokták más neveken is emlegetni, többek között az adulár, farkas-, vagy halszemkő, vizes-, esetleg ceyloni opál. Sajátos jelleme a kialakulásának eredménye. A vulkanizmushoz köthető az eredete. A nagy forróságban és nyomások kihalkuló kőzeteknek a zárványaiban születik meg a holdkő.

A lassú kihűlés során kálium és nátrium földpárok keverednek, majd fokozatosan lemezes szerkezet formájában rendeződve állnak össze és alkotják a holdkő formátumot. A fény játéka annak köszönhető, hogy az alkotóelemek másféle módon verik vissza a kristályszerkezetre érkező sugarakat. A holdkő gyakran használt ékszer, hiszen szépsége megbabonázza főként a hölgyeket, ami nem véletlen, hiszen spirituális képességei a női minőség erősítését helyezi előtérbe.