A híres Mattel cég volt az egyike az első gyártóknak, akik Villám McQueen-t újjáélesztették. A rajzfilm róla és a barátairól szól, akik felforgatták Radiator Springs kisváros csendes életét. A Mattel óriási választékot kínál a Verdák játékok különböző fajtáiból, amelyek között szerepelnek a versenypályák, a cserélhető óralapos ébresztőórák, a benzinkutak, az autómosók, valamint a rejtvények és a társasjátékok.

A gyerekek szívesen játszanak a Matuka, a Ramone, a Doc Hudson és a gyönyörű Sally Carrera autókkal. Ezek megjelenése teljesen hasonlít a rajzfilmfigurákra. A közkedvelt amerikai animációs sorozatot először 2006-ban mutatták be és a különféle korú fiúk és lányok azonnal beleszerettek. A filmet, ami a Verdák játékokat ihlette, hagyományosan hangos média hírverés előzte meg és a hősök azonnal játékokban testesültek meg. A sorozat sikerét a gyakran egyszerű, kedves és érthető cselekmény magyarázza.

A rajzfilmben nincs misztika, boszorkányság és más mese tulajdonságok, de annál több a sok vicces, izgalmas és néha veszélyes kaland, amelyeket a gyerekek szívesen követnek. A Verdák játékok figurái jól eltalált meglepetések lesznek a jövő autóvezetőinek. A több tucat szereplő autó, mindegyik élénk színű, de a kialakításukban van egy közös részlet. A szélvédőre nagy, kifejező szemek vannak rajzolva.

A Verdák játékok gyártóit megihlették a pozitív vélemények és ezután aktívan elkezdtek kísérletezni. Szinte az összes főszereplőt különféle lehetőségek formájában kínálják fel, a versenyzésen át a kreativitásig és a modellezésig. Egyes Verdák játékok precíz mini másolatok formájában is elérhetőek, amelyek szinte rögtön a gyermekek gyűjteményeinek tárgyát szolgálják. A különböző webhelyek még a karakterek részletes listáját is közzétették, hogy a szülők kitalálhassák, mely karakterek hiányoznak a teljes kollekcióból. Autókkal játszani jó és érdekes. A Verdák játékokkal való elfoglaltság során, a gyerek sok lenyűgöző történetet fog kitalálni, amelyekben bátor versenyautó sofőrré vagy tapasztalt autójavítóvá válhat.