Gyorsan zsírosodó haj
Gyorsan zsírosodó haj

A tisztálkodás az egyik alapvető követelménye a civilizált életmódnak. A feltételek adottak, már kevés olyan helyiség van, ahol a folyóvíz és tisztálkodási lehetőségek nehezen elérhetőek. A gyorsan zsírosodó haj nemcsak a helytelen tisztálkodási szokások, a rosszul választott samponok miatt alakulhat ki, hanem egyszerűen örökölhette is a fagyú túltermelést. Természetesen ez nem vigasztalhatja a szenvedő alanyokat, ettől továbbra is fennáll a kellemetlen helyzet.

Bosszantó, hogy az alig két napja mosott haj mintha évek óta nem lett volna mosva, lelapul és ápolatlannak tűnik. Azonban rengeteg dologgal megfékezheti a tüneteket. Magát a kiváltó okot nehezen fogja tudni kezelni, főleg ha genetikai eredetű. A gyorsan zsírosodó haj ellen egyszerű házi trükköket is lehet alkalmazni, amelyek segítségével huzamosabb ideig ápoltnak, dúsnak fogja érezni a hajkoronáját. A zsíros hajra különlegesen kialakított samponokat használjon, mindig vigyázzon arra, hogyha lehetséges, akkor csak természetes anyagokból készült tisztálkodó szert használjon!

Hajmosáskor fontos, hogy ne azonnal mossa le a fejéről a habot, tartsa rajta néhány percig, hogy kifejthesse a hatását, beszívódjon a fejbőrbe. Ugyanakkor, mindenegyes hajmosáskor legalább kétszer samponozza be a fejét és soha ne használjon a művelethez forró vizet, mert ez serkenti a faggyútermelést. Természetesen nem szabad hideg vízzel sem mosni, mert az más egészségi gondot okozhat. A legjobb a középút, vagyis langyos víz tökéletes megoldás lesz.

A gyorsan zsírosodó haj stresszes állapotok reakciója is lehet, ilyen esetben érdemes a hajmosással egybekötni egy aromaterápiás masszázst is. Ez rengeteget segíthet a feszültség felszabadításában. Persze nem egyik napról a másikra fog a gyorsan zsírosodó haj problémája megoldódni, de ha kitartóan védekezik ellene, okosan használja samponokat, illóolajt, idővel javulást tapasztalhat. A teafaolaj sampon zsíros hajra lehet az egyik kiindulópont, az a támpont, ami a helyes mederbe terelheti a fejbőr faggyútermelését.