sütős kandalló
sütős kandalló

Kandallóból érdemes olyat venni, ami két szerepben is megállja a helyét. Remek választás a sütős kandalló, amelyik megvehető a benkel.hu internetes boltban. A cég által kifejlesztett termék egy speciális légfűtéses kandallóbetét, ahol a tűzkamra fölött helyet kapott egy hőhasznosító sütő is.

A nagyobbacska sütőrész alatt az étel megégését megakadályozó samottlap található, ami nem mellesleg a hőmegtartásért is felel. Ha ez már nem teljesít úgy, mint régen, kopottá és régivé vált, egyszerűen kicserélhető a belső sütődob kihúzásával.

A sütős kandalló tehát nem csupán fűt, de ezzel a legfinomabb ételek is elkészíthetőek, akárcsak a hús- és tésztafélék, zöldségek. A sütős kandalló nyugodtan elhelyezhető a nappaliba, a konyhába, vagy épp a válaszfalba is. Ekkor ezt mindig ajánlott fordított irányban elhelyezni.

Így a telepítést követően a tűztérajtó a nappali felé, míg a sütőajtó a konyha felé mutat majd. A sütős kandalló beépítésének a leegyszerűsítése érdekében a sütődob frontrésze a falazathoz állítható. A Benkel cég a berendezést elkészíti rusztikus vagy minimalista front kialakítással is.

A korszerű sütőajtó nagyméretű üveggel rendelkezik, míg a rusztikus íves, két oldalra nyíló díszített tömör ajtóval. A shopban az érdeklődők a felső hőcserélős vízteres kandalló produktumra is rátalálhatnak. Ezt a már meglévő csőhálózathoz és radiátorokhoz is lehet csatlakoztatni.

Ennek köszönhetően pedig az egész ház fűtése gondok nélkül megoldható. Természetesen a felső hőcserélős vízteres kandalló nem csupán a fűtésről, hanem a meleg víz ellátásról is gondoskodhat. Ez a berendezés roppant hasznos megoldás, ami meg is magyarázza, hogy hazánkban miért annyira népszerű.

A működése egyáltalán nem komplex. A felső hőcserélős vízteres kandalló annyiban tér el a megszokott kandallótól, már ami a szerkezetét illeti, hogy ennél a tűztér csövekkel van körülvéve.

A csövekben levő víz veszi fel a kandalló által termelt hőmennyiséget, és a megfelelő kiegészítőkkel, képes rásegíteni a már meglevő fűtésre. A felső hőcserélős vízteres kandalló bizonyos szelepek és szabályzók használatával akár egy kazánt is pótolni tud.