Egy olyan öltönyt szeretne vásárolni, amelyik stílusos és könnyen párosítható többféle színnel is, ráadásul nem megy ki a divatból? Akkor válassza a kék színt, ami a férfiaknál olyan alapdarabnak számít, mint a hölgyeknél a kis fekete ruha! Nem véletlen lettek ilyen közkedveltek ezek az öltönyök. Mindössze néhány alapszabályt kell fejben tartani ahhoz, hogy a megjelenése tökéletes lehessen bármilyen alkalomról legyen szó.

Sokoldalúan variálható a kék öltöny, ami szinte mindenkinek jól áll, rengeteg élethelyzetre, helyre, alkalomra megfelel. Irodai viseletnek éppen olyan remek választás, mint társasági eseményekre, esküvőre és egyéb ünnepi alkalomra. Nyugodtan viselhető inggel és nyakkendővel, de nagyon jól mutat pólóval, illetve garbóval is. A nyári hónapokban azért jelent jó választást, mert kevésbé meleg, mint a sötétszürke és fekete öltönyök. Bármilyen szettet izgalmassá tesz egy kényelmes, de elegáns bőrcipő, ezért ennek kiválasztására is érdemes odafigyelni.

Stílusos, kifinomult megjelenést kölcsönöz a kék öltöny, ha az ahhoz passzoló kiegészítőkkel van kombinálva. Ma már sokkal nagyobb a szabadság a férfi viseletben, mint régebben, amikor a fekete öltöny-fehér ing kombináció volt a kötelező. Persze a klasszikus öltönyt még ma is inggel párosítjuk, de ma már a fehér mellett, a rózsaszín, világoskék, sötétkék, de még a pink is labdába rúghat. A világos rózsaszín és a pink azoknak a férfiaknak áll jól, akik szívesen viselnek merészebb összeállításokat és a rendhagyó színválasztás közel áll a személyiségükhöz.

A pólók közül a fehér és a fekete mellett, manapság a szürke is választható, de ezeknél feltétlenül nagy hangsúlyt kell fektetni a tökéletes árnyalatra! A fehér legyen fehér, a fekete pedig fekete! Mert még a legszebb kék öltöny mellett is elhanyagolt hatást lehet kelteni egy kifakult, elszíneződött póló viselésével. Létezik még egy aranyszabály, mégpedig az, hogy soha nem szabad laza, bő pólót viselni öltönnyel! A garbó pedig annak a férfiaknak áll jól, akinek sportos testalkata és hosszú, karcsú nyaka van.