Nincs olyan építkezés, ahol ne kellene a betonba, téglába vagy bármilyen más anyagba lyukat fúrni. Jó, ha kéznél van a Bosch fúrógép ekkor, hiszen ezzel a lehető leghatékonyabb módon történhet a fúrás. Mivel ebből is sokféle létezik, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy melyik mellett érdemes dönteni?

Sok szakértő egyetért abban, hogy a GBM 13-2RE Bosch fúrógép szinte minden helyzetben maradéktalanul beválik, és épp ezért remek választásnak bizonyul. A masina gyors fúrási előrehaladást biztosít maximum 1,3 centiméteres acél furatokig, köszönhetően az erős és megbízható teljesítmény produkáló 750 W-os motornak és persze a nagy forgatónyomatéknak köszönhetően.

A Bosch fúrógép mellett szól a pontos munkaeredményeket biztosító kompakt, ergonomikus kialakítás és persze a SoftGrip lágy bevonat a fő fogantyún, amivel a munka nem mellesleg roppant biztonságos lesz. A felépítést illetően ki kell térni még a fém gyorsbefogó fúrótokmányra is, ami 1,5 – 13 mm befogási tartománnyal rendelkezik.

A gép igazán sokoldalúan használható a kétfokozatú meghajtás és az állítókerekes fordulatszám-előválasztás révén. Amint arról már szó esett, a Bosch fúrógép esetében a biztonság nagyon fontos. Nem csupán a SoftGrip fogantyú bevonat révén valósul ez meg, hanem a biztonságos kuplungnak köszönhetően is.

Az akkus gépcsomagok, amikre sokaknak szüksége van

Manapság egyre több szerszám vehető meg akkumulátoros változatban is. Nem meglepő hát, hogy a szakemberek zöme keresi azon akkus gépcsomagok fajtáit, amelyekkel még hatékonyabban tudnak majd dolgozni. A Bosch GSR 180-Li egy kiváló választásnak bizonyulhat, hiszen adott a kifogástalan ár-érték arány. Mindez azt jelenti, hogy a vásárló Bosch minőséget kap, a lehető legalacsonyabb áron.

Az ilyen akkus gépcsomagok fő előnye, hogy elfelejthető a memória effektus, tehát az akkumulátor a pillanatnyi töltöttségi szintjétől függetlenül tölthető anélkül, hogy a cellák károsodnának. Az akkus gépcsomagok korszerű jellegére bizonyíték, hogy adott már az ECP, azaz az elektronikus cellavédelem, aminek hála az akkumulátor a túltöltéstől, túlmelegedéstől és a túlságos lemerüléstől is mindig védve van.