Esőkabát
Esőkabát

Az ősz jellegzetessége, hogy akár napokig is eshet egyfolytában az eső. Ilyenkor nem tehetjük meg azt, hogy ki sem lépünk otthonról, amíg a rossz idő tart.

Egy jó esőkabát remek védelmet nyújt az ilyen időjárással szemben, így ajánlott időben beszerezni egyet. Ebben nyugodtan kimehetünk, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy nem fogunk elázni. Persze az esőkabát nemcsak ősszel lehet hasznos, hanem egész évben jó szolgálatot nyújthat.

Ha kirándulni indulunk, akkor is mindig vigyünk magunkkal ilyen kiegészítőt, mert sohasem tudhatjuk mikor ered el az eső. Ez főleg akkor fontos, ha a hegyekbe indulunk túrázni. Ott ugyanis nagyon hirtelen és minden előzetes jel nélkül rosszra fordulhat az idő.

Esőkabát nélkül bizony hamar elázhatunk a kirándulás során. Ma már számtalan helyen vásárolható olyan esőkabát, amelyik akár a zsebben is elfér, összehajtogatva, így mindig akad hely egy ilyen kiegészítőnek. A nyaralásra is érdemes magunkkal vinni, hiszen kényelmetlen lenne vizes ruhában felfedezni az ismeretlen tájat.