Gyulladáscsökkentő tea

Az ütések, zúzódások és egyéb felszíni sérülések izom és ízületi gyulladásokat okozhatnak, amelyek kezelése külsőleg történik, krémek és egyéb készítmények segítségével. A belső szerveink is begyulladhatnak a különböző fertőzések hatására.

Ilyen esetekben a gyulladáscsökkentő tea hatására van szükség, hogy kezeljük a problémát. Szerencsére a gyógynövényes patikákban számos olyan készítmény vásárolható meg, amelyek alkalmasak a gyulladásos betegségek kezelésre.

Akik vidéken élnek, azoknak pedig még egyszerűbb a dolguk, hiszen gyakran a kertben is megteremnek azok a gyógynövények, amelyekre szükségünk lehet. Az egyik legismertebb és legrégebben használt gyulladáscsökkentő tea talán a kamillából készült forró főzet.

Ezt a növényt már évszázadok óta használják a népi gyógyászatban. Nemcsak teaként fogyasztható, hanem borogatásként is használható az izomsérülések esetén. A cickafark és a körömvirág is fontos alapanyag lehet a gyulladáscsökkentő tea elkészítése során. Ezek a növények is megtalálhatóak a kiskertekben, de a patikákban is megvásárolhatjuk.