Öntöttvas wok serpenyő

Vannak, akik a természetességre esküsznek a konyhában is. Ezalatt pedig nemcsak az ételeket kell érteni, hanem az edényeket is. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor a konyhába feltétlenül kell egy öntöttvas wok serpenyő. Mi is tulajdonképpen a wok? Már a magyar háztartásokban is egyre gyakoribb edénytípus Távol-Kelet gyökereiről ismert.

Ázsiában ez az edény alapfelszereltségnek számít. Természetesen ebben nemcsak az egzotikus ételek lesznek zamatosak, hanem bármilyen hús puha és ízletes, a zöldségek pedig roppanósak lesznek. Az öntöttvas wok serpenyő alkalmas tulajdonképpen mindenféle étel elkészítésére, sőt, akár levest is főzhetünk benne.

De miért legyen éppen öntöttvasból? Nos, ebben az anyagban az ételek garantáltan megfőnek, nem lesz rágós a hús, nem lesz főtlen a tészta. Az öntöttvas wok serpenyőben nem ragad le az étel, a tisztítása így rendkívül egyszerű és gyors. Az egyetlen hátránya talán a súlya, azonban ha figyelembe vesszük a fantasztikus tulajdonságait, ehhez is hamar hozzászokunk.